Ventilarea acoperișului

Ventilarea acoperișului

Ventilarea acoperișului. Întrucât la noi în țară clima favorizează formarea condensului sub acoperiș, atunci când îți montezi un sistem de acoperire este necesar să ai în vedere și instalarea unui sistem de ventilare… dacă nu vrei să ”îți plouă” în casă, chiar dacă cerul este senin! De asemenea, dacă vrei să eviți alte bătăi de cap care survin ulterior montării unui acoperiș, asigură-te încă de la început că al tău este pe mâinile unor specialiști, ce lucrează cu produse de bună calitate.

Condensul se formează în general pe pereți sau pe tavan sub forma unor pete de umezeală. Practic, pereții încep să transpire din cauza diferenței între temperatura interioară și cea exterioară casei. De cele mai multe, condensul duce la formarea igrasiei, a mucegaiului, iar umiditatea formată indică faptul că ventilația lipsește din camera respectivă. Vaporii pot proveni din activități casnice prcum gătitul sau spălatul, iar soluțiile pentru această problemă diferă de la casă la casă.

Pentru ca ventilarea acoperișului să fie optimă, montarea acestuia trebuie să faciliteze trecerea aerului pe sub streșini, dintr-o parte în alta. Dacă locuința este prevăzută și cu o mansardă este recomandat să ceri sfatul unor experți cu privire la montarea unor ferestre speciale.

Ce se întâmplă dacă nu îți ventilezi acoperișul, îndeosebi pe cel din țiglă metalică? Poți ajunge în situația în care trebuie să-ți repari acoperișul sau chiar să nu mai poată fi salvat, deci, în cel mai rău caz, să fii nevoit să-l înlocuiești.

Pe scurt, iarna, din cauza diferențelor și mai mari de temperatură, amestecarea celor două mase de aer, cald și rece, va duce, desigur, la o cantitate și mai mare de umezeală, iar din aceasta și din picăturile scurse rezultă degradarea locuinței.

Așadar, pentru a evita aceste probleme, dar și alte investiții ulterioare reparației sau înlocuirii acoperișului, nu uita că unul dintre specialiștii din compania noastră este disponibil oricând să te îndrume cum este mai bine pentru proiectul tău.