Top 3 accesorii pentru acoperiș

Top 3 accesorii pentru acoperiș

Știm deja că acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente ale casei pe care o visezi finalizată. Am mai spus asta și în celelalte postări de pe blogul nostru, pe care te invităm să îl urmărești constant pentru noutăți.

Astăzi ne propunem să îți povestim despre un subiect poate prea puțin abordat – accesorii pentru acoperiș. Dacă vrei să îți desăvârșești construcția și să ai parte de o casă durabilă, care să reziste intemperiilor peste ani și ani, e bine să citești despre următoarele accesorii pentru acoperiș.

Coama

Coama este elementul care se află la intersecția dintre cei doi versanți ai unui acoperiș, dar și partea cea mai înaltă a acestuia. Coama poate fi mică sau mare, circulară sau dreaptă, în funcție de alegerea ta în materie de estetică.

Dolia

Dolia este accesoriul care se montează sub învelitoare și are rolul de a direcționa precipitațiile către sistemul pluvial. Astfel, ea protejează structura de rezistență a acoperișului, pentru ca aceasta să fie durabilă. Din punct de vedere al tipologiei, dolia se împarte în dolie simplă sau specială, însă vom vorbi mai pe larg despre acestea într-un articol viitor de blog.

Sistemul pluvial

Când vine vorba de accesorii pentru acoperiș, acesta este cel mai complex dintre ele și are un rol tot atât de important, în scurgerea apei de pe învelitoare. Sistemul pluvial este compus, la rândul lui, din mai multe elemente, cele mai cunoscute fiind jgheaburile și burlanele. Mai pe larg despre sistemul pluvial poți citi în postarea noastră de blog de aici.

Pe lângă aceste trei accesorii pentru acoperiș mai sunt și altele, precum folia anticondens, despre care am povestit aici sau șorțul de ștreașină.

În final, te invităm să ai grijă atunci când alegi aceste elemente și să contactezi o echipă de specialiști care să folosească materiale de calitate și să efectueze un montaj pe măsură. Pe noi ne găsești la office@cover-grup.ro. Acceptăm orice provocare!