Tipuri de operare pentru ferestre de mansardă. Cum le alegi pe cele potrivite?
Fereste de mansardă cu operare de sus sau ferestre de mansardă cu operare de jos? Care sunt criteriile după care le alegem pe cele potrivite?
La fel ca orice încăpere a casei, ferestrele trebuie alese astfel încât să ofere cât mai multă lumină naturală, uniform distribuită. Astfel, este important să existe un minumum de 10% suprafață vitrată, din totalul suprafeței unei camere. Recomandarea noastră este, însă, ca suprafața vitrată să fie aleasă în funcție de cea a podelei, cu un procent de 20%. Astfel, dacă podeaua unei încăperi are 24 de metri pătrați, minimul pentru suprafața vitrată este de 2.4 metri.
Descoperă oferta Cover Grup Construct pentru servicii vânzare și montaj ferestre de mansardă și solicită o ofertă personalizată.
Aceste criterii sunt valabile, în egală măsură, și pentru ferestrele de mansardă. Ceea ce nu se aplică, însă, este tipul de operare. Dacă în cazul ferestrelor clasice vom opta pentru deschidere batantă și oscilo-batantă, pentru mansarde se aplică o altă regulă: fereste de mansardă cu operare de sus sau ferestre de mansardă cu operare de jos.
Când alegem pe fiecare dintre ele?
Partenerii și furnizorul nostru de ferestre de mansardă Velux, explică, în clipul următor, când se utilizează fiecare dintre aceste tipuri:
- Ferestre de mansardă cu operare de sus – potrivite în situațiile în care construcția are un parapet cuprins între 80 și 130 de centimetri.
- Ferestre de mansardă cu operare de jos – potrivite în situațiile în care parapetul are peste 130 de centimetri.
Care tip se potrivește mansardei tale?