Pregătirea acoperișului pentru iarnă. 3 sfaturi de la Cover Grup

Pregătirea acoperișului pentru iarnă. 3 sfaturi de la Cover Grup

Nu ai vrea să te urci pe casă să rezolvi o problemă care ar putea apărea pe timpul iernii, când acesta este înghețat și alunecos. Nici să se inflitreze apă, de la ploaie sau zăpada topită, și să fie necesare reparații, când condițiile meteo nu sunt cele mai bune. De aceea, este bine să ai în vedere pregătirea acoperișului pentru iarnă, și vei fi “acoperit” încă din timp din acest punct de vedere.

Iar pentru asta, te poți ocupa de unele aspecte, împreună cu o echipă de specialiști în soluții acoperire.

Ce poți face tu pentru pregătirea acoperișului pentru iarnă?

1.Verifică-l și curăță-l.

Cu ajutorul unei scări, aruncă o privire să vezi dacă necesită reparații, dacă învelitoarea este desprinsă și ar putea permite inflitrații. Acest lucru se face, de regulă, cel puțin o dată pe an. Dacă tot ești pe scară, curăță jgheaburile și intrările în burlane de eventualele frunze și crengi. În cazul în care locuința ta se află în proximitatea unui copac, operațiunea este recomandat a fi făcută de două ori pe an.

2. Verifică și curăță ferestrele de mansardă, dacă locuința ta are unele.

Înainte de instalarea iernii, trebuie acordată o atenție specială și ferestrelor de mansardă. Mai exact, trebuie avut grijă ca în jurul lor să nu existe frunze și alte materiale. Totodată, odată cu depunerea zăpezii, trebuie ca aceasta să fie curățată din jurul lor, pentru ca apa rezultată din topirea ei să poată să se scurgă oriunde altundeva, doar înăuntrul locuinței nu. În același timp, această măsură protejează etanșările de înghețul apei pe ele – care în timp le deteriorează.

2. Dacă nu ai parazăpezi, instalează unele, cu ajutorul unei echipe de specialiști în soluții de acoperire.

Rolul parazăpezilor este acela de a proteja spațiul din imediata apropiere a unei clădiri – trecătorii și automobilele parcate. Pe cât de așteptată este zăpada, pe atât de multe daune poate produce, prin lipsa unor sisteme de siguranță acoperiș.

Astfel, pentru a preîntâmpina toate acestea, se recomandă utilizarea unor sisteme complete și profesioniste, cum ar fi cele de la Lindab Safety.

Poate că pregătirea acoperișului pare complicată, dar nu este, și necesită câteva ore. Cel mult. Desigur, și ajutorul unor specialiști în montaj sisteme complete de acoperișuri, care să te ajute acolo unde este cazul.  Respectând recomandările de mai sus, casa ta va fi pregătită pentru sezonul rece, de care te vei bucura, alături de cei dragi ție, fără nicio grijă.

Iar dacă ai nevoie de sfaturi sau serviciile noastre, nu uita că suntem la un contact distanță de tine și de soluțiile optime pentru proiectul tău.