4 motive pentru care să alegi un acoperiș metalic

4 motive pentru care să alegi un acoperiș metalic

Ți-a atras atenția o clădire învelită cu țigle metalice, spectaculoasă precum cele din revistele de arhitectură? Îți construiești o casă și te tentează un acoperiș metalic? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre acoperișurile metalice, de la început, ca să nu se ajungă la reparația sau înlocuirea acoperișului în scurt timp.

  1. Un acoperiș metalic se poate instala peste cel existent

Chiar dacă ai deja un acoperiș, poți să-l ”schimbi” montând unul din metal deasupra. Totul se poate realiza fără a rupe șindrilele existente. Dacă optezi să îl scoți pe cel vechi, costurile sunt mai mari, la fel și dezordinea. Totodată, o astfel de operațiune durează mai mult. Atenție, însă! Pentru a evita formarea vaporilor de apă între acoperișul vechi și cel metalic este necesar un sistem de ventilație.

  1. Acoperișul metalic este antifonat

Dacă în trecut una dintre problemele acoperișurilor metalice consta în faptul că acestea nu erau antifonate (în timpul furtunilor, de exemplu, se auzeau picăturile de ploaie sau grindină), în prezent acest lucru s-a ameliorat. Totul datorită tratării țiglelor sau a benzilor de îmbinare care înăbușesc zgomotele.

  1. Un acoperiș metalic are o rezistență ridicată, mai ales în cazul incendiilor

Spune ”adio” insectelor, mușchiilor crescuți, putregaiului, mucegaiului sau cantităților de zăpadă mari (zăpada alunecă mai repede decât în cazul unei țigle ceramice)! Spune ”pa” riscului unui incendiu! Ia-ți adio de la problemele legate de durabilitatea învelitorii. Rezistă zeci de ani, așa că amâni foarte mult o eventuală reparație sau înlocuire a acoperișului tău.

  1. Un acoperiș metalic nu permite apei să se infiltreze

Dat fiind că plăcile metalice se îmbină perfect și întrucât suprafața lor este alunecoasă, apele pluviale nu se infiltrează prin tavan. Unde mai pui că acoperișul metalic nu are nevoie de întreținere și nu se degradează datorită straturilor anticorozive.