Cum alegi materialul potrivit pentru acoperiș?

Cum alegi materialul potrivit pentru acoperiș?

Cum alegi materialul potrivit pentru acoperiș? Este prima întrebare ce ne vine în minte atunci când vine vorba de înlocuirea sau de realizarea unei acoperitori pentru locuința noastră. Iar în rândurile următoare vom încerca să îți oferim răspunsurile și inspirația necesare. Vom puncta cele mai importante criterii cu privire la acest lucru, astfel încât să-ți oferim un punct de pornire și să-ți ușurăm munca. Și în niciun caz să ajungi la probleme mai mari, cum ar fi reparația sau chiar înlocuirea acoperișului tău. E foarte important să știi de la început care sunt cele mai variante pentru casa ta.

Este important de știut faptul că acoperiș montat incorect, sau din materiale nepotrivite, îți afectează structura casei, confortul și siguranța familiei. Atunci când vrei să-ți montezi un acoperiș bun este indicat să apelezi la o echipă de specialiști și să ții cont de câteva aspecte tehnice.

Cum alegi materialul potrivit pentru acoperiș?

Așadar, întâi de toate, trebuie să ai în vedere materialele din care îți poți construi un acoperiș. Acestea diferă, în funcție de:

  • arhitectura casei
  • zona în care aceasta este construită
  • clima care predomină

Printre cele mai populare tipuri de materiale se numără tabla, țigla metalică și tigla ceramică, care, la rândul lor, se divid în mai multe subcategorii așa încât să corespundă oricărui tip de buget sau proiect.

Tabla este ideală atât construcțiilor noi, cât și celor aflate în proces de renovare pentru că se instalează rapid, are o greutate redusă, finisaje bune și se întreține ușor. Este unul dintre cele mai rezistente materiale dat fiind că, înainte de a fi plasat pe piață, este tratată cu substanțe care împiedică eroziunea. Aceasta poate fi de mai multe feluri, se poate prinde în structura casei cu accesorii speciale de montare, poate fi din cupru -ceea ce înseamnă că se poate prelucra rapid, fie manual, fie mecanic- sau semidură, din oțel galvanizat.

Țigla ceramică oferă o protecție optimă împotrivă temperaturilor scăzute, a zgomotului și poate rezista până la 100 de ani. Dacă îți dorești un acoperiș clasic-elegant, acest material reprezintă cea mai bună alegere. În plus, corespunde celor mai înalte standarde de fabricare și se comercializează într-o gamă generoasă de culori. Atenție însă, greutatea țiglei ceramice este mai mare decât cea a tablei sau a țiglei metalice.

Țigla metalică are la bază un material tratat cu zinc și se potrivește aproape oricărui tip de acoperiș. Când este întreținută, durata sa de viață ajunge la 50 de ani. Reparația acoperișului nu va fi o problemă pentru tine. Rezistă la temperaturi extreme, ceea ce înseamnă că acest tip de țiglă poate fi montată în orice perioadă a anului și, având o greutate redusă, este perfectă pentru structurile care nu permit sarcini mari. Se comercializează, de asemenea, într-o gamă cuprinzătoare de culori astfel încât să se armonizeze cu aspectul unei case mediteraneene, tradiționale sau moderne.

Pe scurt, acestea sunt principalele caracteristici ale fiecărui material, de care să ții cont când alegi materialul potrivit pentru acoperiș. Dacă subzistă nelămuriri, nu ezita să ne contactezi. Unul dintre specialiștii noștri îți va oferi toate informațiile necesare!