Mai multe acoperișuri pentru proiecte rezidențiale: Românii se mută la curte, pe fondul crizei sanitare

Mai multe acoperișuri pentru proiecte rezidențiale: Românii se mută la curte, pe fondul crizei sanitare

Cu toate că anul 2020 a debutat incert, în contextul crizei sanitare, iar multe dintre proiecte s-au anulat, câteva luni mai târziu piața de construcții a crescut puternic – atât în ceea ce privește proiectele individuale, cât și complexurile rezidențiale din afara orașelor mari.

Românii se mută la curte, pe fondul crizei sanitare

“Am înregistrat cereri atât de la clienții noștri, persoane fizice, cât și dezvoltatori – persoane juridice, pentru realizarea sau renovarea de acoperișuri ale proiectelor din afara orașelor. Pe fondul crizei sanitare, românii au urmărit să aducă îmbunătățiri proprietăților la curte, ori să achiziționeze una. Din acest considerent, unul dintre cele mai complexe proiecte gestionate de Cover Grup Construct în 2020 nu a fost unul comercial – precum în anii precedenți, ci un complex rezidențial din zona de Nord a Bucureștiului”, precizează Florin Pană, Fondatorul Cover Grup Construct.

Valoarea proiectelor de construcții sau renovări, mai mare în 2020

Datele Cover Grup Construct din 2020 indică o creștere a vânzărilor de proiecte personalizate – proiecte care urmăresc nu implementarea soluției celei mai accesibile, ci aceleia care se potrivește cel mai bine așteptărilor clientului sau a conceptului architectural, și cu o durată mai mare de utilizare.

Astfel, în topul solicitărilor clienților s-au plasat învelitorile din segmentul premium: țigla metalică simplă sau cu granule minerale, dar și tabla fălțuită cu o grosime și un strat de protecție mai mare.

“Un factor important care a condus la această schimbare și dezvoltare din piață sunt chiar clienții. Pe parcursul celor 14 ani de activitate am observat că sunt din ce în ce mai informați, cât și mai atenți la detalii și la calitatea materialelor, lucrărilor și finisajelor. Sunt tot mai puțini clienți care se lasă ghidați de preț, pentru majoritatea fiind din ce în ce mai importantă durabilitatea, implicit calitatea. La fel se poate spune și despre numărul celor care apelează la sfaturile profesioniștilor, de la proiectanți-arhitecți și până la noi, specialiștii în soluții profesionale de consultanță și montaj”, mai spune Florin Pană.

Una dintre cele mai complexe și mari lucrări în care au fost implicați specialiștii Cover Grup Construct în 2020 a fost un proiect comercial de amploare din zona Cernica: 2.500 mp de tablă fălțuită, folosită preponderent ca element decorativ, cu o valoare de 200.000 de euro.  Aceasta a fost urmată de un proiect rezidențial alcătuit din 11 locuințe, însumând 2.100 de metri pătrați de tablă fălțuită, cu ferestre de mansardă și elemente decorative pentru fațadă, și ele realizate din tablă fălțuită.