Garanția acoperișului – ce trebuie să știi, să fii acoperit 100%

Garanția acoperișului – ce trebuie să știi, să fii acoperit 100%

Garanția acoperișului este unul dintre cei mai importanți factori în alegerea unei învelitori, în rândul clienților. Dar suntem acoperiți 100% alegând acoperișuri cu garanție de 30, 50 de ani? Desigur, însă acest lucru presupune ca acoperișul să fie întreținut corespunzător, și deci implicare pe termen lung din partea clienților, după cum veți afla în rândurile ce urmează.

Un prim răspuns asupra garanției apare chiar pe talonul de garanție, după finalizarea proiectului:

  • Montaj corect – este recomandat, desigur, ca montajul să fie realizat de către o echipă de specialiști în montaj acoperișuri, recunoscută de producătorul învelitorii. De cele mai multe ori, suplimentar învelitorii, veți primi și o garanție asupra montajului, așa cum oferă și Cover Grup Construct.
  • Inspecții de garanție – la termene strict determinate. Astfel, după instalare, trebuie ținut cont că anual se recomandă verificarea învelitorii și a accesorilor.

Ce verificări periodice se fac asupra unui acoperiș?

  • Verificarea gradului de curățenie al acoperișului, mai precis – sistemul de drenaj să nu fie blocat de murdărie, vegetație și pământ. Dacă scurgerea apei nu se desfășoară corespunzător, umezeala poate provoca infiltrații, putrezirea structurilor sau chiar acumularea de gheață, pe timp de iarnă.
  • Inspecții vizuale asupra sistemului de învelitoare expus la acțiunea vântului, a furtunilor, expunerea prelungită la dejecțiile păsărilor (care pot conduce la degradarea stratului de vopsea și la corodarea oțelului). O atenție deosebită trebuie acordată și garniturilor de cauciuc ale șuruburilor de fixare, bureților și a benzilor de etanșare (acolo unde a fost aplicat mastic).

Recomandarea noastră, dar și a altor specialiști în soluții complete de acoperire, este ca încă după primul an de la montaj să înceapă astfel de verificări. În timp ce unele pot fi făcute chiar de proprietari, este bine ca atunci când este cazul să solicitați ajutorul unui personal specializat, cu experiență în montajul sistemelor de învelitori metalice, și în lucru la înălțime.

În concluzie: pentru garanții de pănâ la 50 de ani, este nevoie de o întreținere periodică. Astfel, puteți fi siguri că sunteți acoperiți 100%.