Forme inedite de acoperișuri și învelitorile potrivite
La Cover Grup ne plac provocările, iar astăzi dorim să vă prezentăm două dintre proiectele deosebite din portofoliu, la care am lucrat cu entuziasm.
Diversitatea arhitecturii caselor din ziua de azi presupune ca cei care lucre ză în construcții să propună soluții multiple și să iasă din zona de comfort, ajutând clientul să își îndeplinească visul, oricât de complex ar fi proiectul.
Începem prin a vă povesti puțin despre proiectul Chitila pentru care s-a folosit tablă dublu fălțuită cu o grosime de 0.60 mm pentru a se potrivi cu forma inedită a acoperișului. Lucrarea a durat aproximativ o lună. În primă fază, s-a refăcut dulgheria acoperișului original, după care s-au montat cei 500 de metri de pătrați de învelitoare.
Este bine de știut în cazul în care aveți în minte un proiect ambițios că tabla dublu fălțuită se potrivește, de fapt, oricărui tip de acoperiș, de la acoperișuri cu pantă mică, chiar și de 5 grade, până la înclinații foarte mari, inclusiv fațade verticale. Deși este totuși un material flexibil, ce trebuie să ai în vedere totuși când cauți această soluție de învelire este: calitatea oțelului din care este realizat produsul, calitatea stratului protectiv de zinc (trebuie să aibă minimum 275 de grame de Zinc/ metru pătrat, cât și un strat de vopsea, pe ambele fețe) și mediul în care este amplasată construcția.
Dacă dorești să afli mai multe despre acest tip de tablă, te invităm să citești articolul Tablă fălțuită Lindab? 4 recomandări de la Cover Grup Construct.
Cu ajutorul tablei fălțuite a fost realizat și proiectul Voluntari. Pentru această construcție de 150 metri pătrați a fost folosită tabla fălțuită de 0.60 mm, atice și jgheaburi îngropate.