Folia anticondens, un element important al acoperișului tău. Iată ce trebuie să știi despre ea

Folia anticondens, un element important al acoperișului tău. Iată ce trebuie să știi despre ea

Folia anticondens, un element important al acoperișului tău. Iată ce trebuie să știi despre

Folia anticondens este acel element care presupune o investiție mică, dar a cărui lipsă poate produce efecte “scumpe”. De aceea, vrem să vă povestim câteva lucruri despre aceasta, pentru ca voi să fiți cât mai conștienți de valoarea și importanța funcțiilor pe care le are.

Folia anticondens împiedică infiltrarea umezelii și permite evacuarea vaporilor din termoizolație, întrucât sub învelitoarea acoperișului se va forma întotdeauna condens, care are ca efect apariția umezelii. Astfel, sunt protejate structura de lemn și celelalte materiale, iar totodată se păstrează și performanța termoizolației.

După tipologie, folia anticondens se categorizează în funcție de numărul de straturi:

  • Folia anticondens cu un strat – este varianta cea mai ieftină, dar nu oferă o rezistență bună împotriva umidității, de aceea nu o recomandăm.
  • Folia anticondens în două straturi – are o calitate mai ridicată, datorită faptului că primul strat permite evacuarea vaporilor și asigură rezistența împotriva umezelii, iar al doilea protejează stratul funcțional.
  • Folia anticondens în trei straturi – aceasta are o calitate superioară, datorită celor două straturi de fibre care, practic, învelesc stratul funcțional. Aceste trei straturi sunt lipite prin diverse proceduri, precum termo-lipirea sau lipirea cu ultrasunete.
  • Folia anticondens în patru straturi – reprezintă cea mai scumpă variantă, întrucât are în plus un strat de aluminiu care reflectă căldura.

Dintre toate tipurile de folie anticondens, nu este recomandat sa alegi cea mai ieftină variantă, pentru că aceea are un ritm de degradare mult mai rapid. Astfel, alegând o folie anticondens în trei straturi, de exemplu, vei beneficia de o durată de viață a structurii de lemn mult mai mare. Iar o investiție inițială într-o folie anticondens cu 4 straturi va contribui, în timp, la reducerea valorii facturilor cu răcirea locuinței.

Noi, cei de la Cover Grup suntem aici ca să îți oferim cele mai bune soluții pentru construcția acoperișului tău, de aceea te invităm să ne scrii ce proiect ai vrea să dezvolți împreună cu noi.

Spor la construit sau renovat!