Ferestre de mansardă sau lucarnă? Sfaturi pentru cea mai bună alegere, pentru mansarda ta

Ferestre de mansardă sau lucarnă? Sfaturi pentru cea mai bună alegere, pentru mansarda ta

Ferestre de mansardă sau lucarnă?

„La ce folos? Oricum folosesc podul pentru depozitare…”. Așa ar spune mulți proprietari de case, înainte de a descoperi avantajele amenajării spațiului de sub acoperiș într-unul locuibil sau de lucru. Mansarda poate fi cea mai plăcută încăpere a unui cămin, dar pentru asta trebuie ținut cont de câteva detalii, care încep cu întrebarea – ferestre de mansardă sau lucarnă?

Ferestre de mansardă sau lucarnă? Care element aduce mai multă lumină naturală?

În teorie, suprafața vitrată trebuie să fie de minimum 10% din suprafața totală, pentru a te bucura de razele soarelui din zori și până în seară. Cum ferestrele de mansardă se integrează perfect în acoperiș, urmând linia acestuia, constituie soluția optimă pentru a obține maximul de lumină la interior. Bonus: oferă și un peisaj încântător și apropiere de natură.

În ceea ce privește însă lucarnele, în condiții similare ele oferă de două ori mai puțină lumină. Asta pentru că, desi sunt formate dintr-o fereastră vertical și o construcție în acoperiș, iar din exterior sunt încântătoare, elementele lor limitează gradul de iluminare.

Ferestre de mansardă sau lucarnă? Care element aduce un climat optim și sănătos?

Un avantaj al ferestrelor de mansardă este acela că au o clapetă de ventilare integrată, care asigură o bună aerisire a încăperii, chiar și când sunt închise. Un adevărat deliciu pentru momentele când plouă, întrucât aerul proaspăt va inunda camera. Doar el, fără apă, întrucât elementul este special conceput pentru a o ține departe.

În schimb, în cazul lucarnelor tradiționale, aerisirea se face manual, deschizând ferestrele.

Ferestre de mansardă sau lucarnă? Care element implică costuri mai mici?Hai să încpem cu câștigurile.

O fereastră de mansardă va aduce, înainte de toate, economii la factura cu încălzirea mansardei, în perioada rece. Asta pentru că energia soarelui care pătrunde prin ea, va contribui la ridicarea temperaturii din încăpere.

Lucarnele, în schimb, implică nu doar achiziționarea mai multor materiale, ci și modificări asupra proiectului locuinței și de estetică și un timp de montaj mai mare. Despre încălzirea menționată în cazul ferestrelor, este clar că aceasta este direct proporțională cu cantitatea de lumină.

Lucarnele, totuși, au evoluat. Fiind un element îndrăgit de către clienți, a fost o motivație serioasă pentru cei de la VELUX, parteneri ai Cover Grup Construct, să proiecteze o alternativă. Lucarna VELUX  reușește să ofere cu 200% mai multă lumină decât „omoloagele” ei tradiționale. Aceasta este formată dintr-un sistem de rame de etanșare la care se pot combina câte 4 sau 6 ferestre de mansardă VELUX. Instalarea ei î­­­n acoperiș se poate face într-o singură zi, reducând astfel timpul în care casa este „deschisă”.

Sperăm că am reușit să te inspirăm în alegerea celei mai bune soluții pentru mansarda ta. Indiferent de alegerea pe care o faci, noi suntem aici, te așteptăm să ne contactezi pentru a te ajuta să achiziționezi produsul dorit și să îl instalezi mansardei tale.

Spor la renovat / construit!