Ferestre de mansardă: de ce să-ți luminezi natural cel mai intim loc al casei?

Ferestre de mansardă: de ce să-ți luminezi natural cel mai intim loc al casei?

Ferestre de mansardă: de ce să-ți luminezi natural cel mai intim loc al casei? Lasă-ne să ghicim. Te afli în fericita situație de a îți construi casa mult dorită, pentru care, probabil, ai strâns bani destulă vreme. Presupunem că ai în plan să-ți faci și un loc al tău, cum ar fi o mansardă intimă din care să privești cerul, luminată natural, mai ceva ca-n filme.

Dacă am nimerit, sfatul nostru este să nu te grăbești să cumperi ferestre de mansardă, cel puțin nu înainte de a te asigura că ai toate cunoștințele necesare pentru a face cea mai bună alegere.

Primele întrebări pe care trebuie să i le pui arhitectului/proiectantului sau unei echipe de specialiști în acoperișuri și ferestre de mansardă: cât de mari trebuie să fie? Unde trebuie montate?

Întâi de toate, pentru a fi sigur că în mansarda ta va pătrunde suficientă lumină naturală și că aceasta se va distribui uniform, caută ferestre a căror suprafață reprezintă 20% din suprafața podelei. Astfel, vei avea și un ”contact” optim cu ceea ce se întâmplă în afara casei. Unde mai pui că încăperea se va aerisi rapid prin intermediul unei fante, chiar dacă ai închis fereastra. Stai liniștit, fiind prevăzute cu filtre speciale, nici insectele, nici praful nu vor intra în interiorul locuinței. De reținut: pentru o pantă mare este recomandată o fereastră mai mică și viceversa: pentru o pantă mai mică se poate monta o fereastră mai mare.

Ferestrele de mansardă se pot monta la diferite înălțimi, important este să ajungi la mânerul lor fără probleme, fără să te împiedice alte piese de mobilier. De exemplu, ferestrele care se deschid/închid în partea de sus se pot monta la o înălțime cuprinsă între 1.85 m și 2.20 m. Dacă alegi însă să le montezi mai aproape de podea, vei putea admira mai ușor împrejurimile.

Cam acestea sunt, pe scurt, principalele ”repere” de care trebuie să ții cont când îți alegi ferestre de mansardă pentru acoperișul casei tale. Nu uita că, pentru mai multe informații, îl poți contacta pe unul dintre specialiștii noștri. Acesta va fi bucuros să îți ofere consiliere gratuită pentru proiectul tău.