Ferestre de mansardă? 4 aspecte de știut despre alegerea lor

Ferestre de mansardă? 4 aspecte de știut despre alegerea lor

Implementarea unor ferestre de mansardă este importantă în orice proiect de clădire mansardată. Căci o mansardă fără ferestre nu are farmec, trebuie să recunoaștem!

Ne-am gândit că te-ar interesa să afli mai multe despre alegerea unor ferestre de mansardă potrivite și ce trebuie să ai în vedere când te afli în căutarea unora pentru mansarda ta.

Alege ferestre de mansardă în funcție de dimensiunea parapetului

Îți sugerăm să alegi modele de ferestre de mansardă cu operare în partea de sus – dacă parapetul este de aproximativ 90 cm, sau cu operare de jos – pentru montajul la înălțime mai mare, astfel ca tu să poți deschide cât mai ușor ferestrele cu mâna.

Atenție la dimensiune!

Pentru a-ți alege ferestrele cu dimensiunea potrivită mansardei tale, ține cont de distanța dintre căpriori, ferestrele de mansardă fiind montate între aceștia. Totodată, recomandăm să se aibă în considerare ca golul dintre căpriori să fie mai mare decât dimensiunea ferestrelor, cu 4-6 cm pe lățime și cu 4,5 cm, în total, pe înălțime.

Necesitățile proiectului tău

Dacă alegi ferestre de mansardă cu articulare mediană, trebuie să știi că ele au posibilitatea de a se roti la 180 de grade, astfel încât tu să poți curăța geamurile exterioare din interior.

De asemenea, ferestrele de mansardă cu mâner în partea de jos se deschid deasupra capului, iar tu vei avea o perspectivă mai largă asupra peisajului.

Calitatea asigurată și serviciile oferite de producătorii de ferestre de mansardă

Trecerea timpului și condițiile meteo sunt factorii decisivi în durata de viață pe care o au ferestrele de mansardă. De aceea, este indicat să faci o cercetare amănunțită în ceea ce privește producătorii de ferestre de mansardă, pentru a-i alege pe cei mai potriviți, care oferă produse de calitate, și să te asiguri că se oferă garanție din partea acestora.

De exemplu, în oferta Cover Grup vei găsi doar produse de la producători de prestigiu – ferestre de mansardă Velux, cu 10-15 ani garanție, sau ferestre de mansardă Fakro. Cei doi producători au fost aleși ca urmare a unui număr de peste 1.500 de ferestre de mansardă montate, în cei peste 11 ani de gând suntem „specialiști în soluții complete de acoperire”.

Sperăm că ți-am făcut mai ușoară alegerea unor ferestre de mansardă. Dacă, totuși, ai nevoie de îndrumare, sau ești interesat de o ofertă pentru proiectul tău, suntem la un contact distanță.