Dăunează panourile solare acoperișului?

Dăunează panourile solare acoperișului?

Dăunează panourile solare acoperișului? Este prima întrebare, pe care mulți și-o pun, când vine vorba de această îmbunătățire a casei și a acoperișului. Iar când stai să te gândești că montezi o greutate suplimentară pe acoperiș și faci găuri în acesta pentru a prinde panourile… vei fi tentat să abandonezi această achiziție. Lucrurile stau însă altfel, iar în cele ce urmează îți vom oferi un răspuns.

Montajul panourilor solare

Procesul de montaj panouri solare presupune, după cum am scris și mai sus, perforarea acoperișului pentru șuruburile de susținere. Acestea sunt însă unele dedicate, iar din kitul de montaj nu lipsesc garniturile care să țină infiltrațiile la distanță.

Avantajele unor panouri solare pe acoperiș

În timp ce tu te gândești că panourile solare pot dăuna acoperișului, noi îți vom prezenta, înainte de toate, avantajele. Care sunt cam multe, și nu ne referim decât la cele referitoare la acoperiș, nu energetice.

Panourile solare aduc mai multă răcoare în casă, dar contribuie și la durata de viață a învelitorii

Fiind primul contact cu razele soarelui, panourile țin căldura la distanță de învelitoare, iar aerul circulă între ele și aceasta. Ce înseamnă acest lucru? Reduc temperatura din locuință cu până la 35%, potrivit unor studii. În plus, prin faptul că razele soarelui întâlnesc panourile, nu învelioarea, acoperișul tău își va păstra strălucirea pe o durată de timp mai mare.

  • Protecție împotriva intemperiilor

De la grindină la ploaia torențială, panourile solare țin intemperiile departe de învelitoare.

  • Panourile solare cresc, de fapt, valoarea unui acoperiș

Cum tot mai mulți se orientează către sursele alternative de electricitate și căldură, investiția în panouri solare va crește valoarea acoperișului tău.

Revenind la întrebarea din titlu – Dăunează panourile solare acoperișului? – sperăm că ai găsit nu doar răspunsul, ci și câteva motive în plus să faci această investiție. Iar pentru a te asigura că nu vei întâmpina probleme ulterioare, nu ezita să contactezi și o echipă de specialiști care să verifice acoperișul, înainte de montajul panourilor solare.

Cover Grup Construct este la doar un click distanță de tine!