Cum să ai un acoperiș rezistent. 3 aspecte de care să ții cont

Cum să ai un acoperiș rezistent. 3 aspecte de care să ții cont

Fie că vorbim de un proiect de construcție ori de renovare, un acoperiș rezistent presupune nu neaapărat o investiție care îți depășește bugetul, ci mai degrabă necesită mai mult timp pentru documentare. De la varietatea de modele, fiecare cu anumite calități, la stilul arhitectural, finisaje, accesorii, alegerea unei învelitori în concordanță cu proiectul, dar și locul în care este amplasat, considerăm că, pentru a avea un acoperiș rezistent, putem sintetiza 3 aspecte de care să ții cont.

Tipul de învelitoare și rezistența pe care o oferă

Intemperii, raze UV tot mai puternice de la an la an, ploi torențiale… sunt doar câțiva dintre factorii pe care învelitoarea viitorului tău acoperiș trebuie să le înfrunte continuu. Care dintre acestea se pliază cel mai bine pe nevoile și amplasarea proiectului tău?

Țigla metalică – prezintă o durată de viață cuprinsă între 15 și 60 de ani, este ușoară – deci nu suprasolicită întreaga structură la încărcările mari de zăpadă și se montează rapid. De asemenea, se găsește într-o gamă variată de modele, forme și finisaje, recomandate fiind întotdeauna cele cu un strat cât mai mare de protecție a metalului.

Țigla ceramică – nu mai are sens să discutăm despre avantajele ei și durata de viață, însă este de luat în calcul doar atunci când structura acoperișului a fost gândită pentru montajul ei. Cu o greutate de până la 65 de kilograme pe metrul pătrat, nu este un produs pentru orice proiect.

Acestea sunt principalele învelitori de pe piață. Este recomandat ca, atunci când faci această alegere, să ții cont de specificațiile tehnice, dar și de sfaturile consultanților din magazine.

Accesoriile

Nu ai crede că ele decid: acoperiș rezistent sau nu. Adevărul este că, un acoperiș de care să te bucuri tu și cei dragi pentru o vreme îndelungată, fără intervenții, este incomplet fără un sistem pluvial și alte accesorii specifice. Ele au rolul de a asigura o funcționalitate optimă, etanșeitatea și, în final, rezistența.

Garanția

Siguranța că alegi un acoperiș rezistent vine odată cu „actele”, mai precis garanția oferită de producător pentru protecția anticoroziune sau durata de exploatare îndelungată. Așa poți să știi cu certitudine că ai făcut o alegere bună. Iar dacă mai adaugi și garanția pentru montaj și lucrarea finală, vei fi relaxat și „acoperit” ani de zile.

La Cover Grup Construct, suntem entuziaști pentru orice proiect. Scrie-ne ideile tale, iar noi îți vom oferi consultanță, dar și montaj și garanție.