Cum afectează căldura verii acoperișul și cum poți minimiza efectele ei

Cum afectează căldura verii acoperișul și cum poți minimiza efectele ei

Cum afectează căldura verii acoperișul și cum poți minimiza efectele ei? La știri iar s-a anunțat caniculă. 39 de grade Celsius la umbră! Acolo sus, însă, pe acoperiș, unde razele soarelui bat în plin pe învelitoare, gradele din termometru sunt duble. Acoperișul este expus permanent acțiunii razelor UV, căldurii, șocurilor termice și chiar umezelii. Toate acestea aduc deteriorări premature și îi scad durata de viață.

Din fericire, poți lua măsuri preventive, iar în rândurile ce urmează ne propunem să îți prezentăm, detaliat, cum afectează căldura verii acoperișul și ce poți face pentru a minimiza efectele.

Cum afectează căldura verii acoperișul și cum poți minimiza efectele ei: un pod bine ventilat

Un pod care nu este ventilat adecvat va acumula căldură și va ridica temperatura din interiorul casei. În plus, va aduce și probleme de condensare. Cu elemente de ventilare acoperiș bine alese, se va crea un flux de aer ce va scădea temperatura din pod sau mansardă.

Citește mai multe din acest articol despre ventilarea acoperișului.

Cum un aer cald și umed produce condensare, care formează picături sub țiglă, șipcile din lemn care formează structura vor putrezi înainte de termen. În acest sens, este foarte importantă existența unei folii anticondens cu o rezistență sporită la temperaturi extreme. Adică peste 70 de grade Celsius, pentru a își păstra proprietățile în condițiile atmosferice actuale.

Cum afectează căldura verii acoperișul și cum poți minimiza efectele ei: o învelitoare (țiglă metalică, ceramică, tablă fălțuită) de calitate

Atunci când alegi învelitoarea acoperișului, alege produsul cu un strat protector cât mai mare. Indiferent că este lucios sau matt, stratul de protecție reprezintă garanția pentru o viață îndelungată a acoperișului tău.

Stratului protector al învelitorii i se adaugă și tipul de oțel din care este aceasta realizată. În cazul unor furtuni violente, cum nu doar o dată a fost cazul, acesta va oferi protecție, iar deformările vor apărea mai greu.

Renovezi sau construiești? Cover Grup Construct te poate ajuta să ai un acoperiș potrivit și rezistent în timp! Îți suntem alături cu în toate etapele construcției, începând cu prospecția, achiziția, montajul și garanția. Descoperă serviciile Cover Grup Construct și hai să stăm de vorbă despre proiectul tău!