Care este cel mai durabil acoperiș metalic, în fața Naturii?
Rolul principal al unui acoperiș metalic este acela de a reţine intemperiile precum ploaia, zăpada şi vântul – în exterior, fără dificultăți, pe parcursul a zeci de ani. Acest lucru este posibil însă doar dacă se folosesc materiale rezistente la acești factori, iar îmbinările, joncţiunile şi orificiile sunt etanșate corespunzător.
Înainte de toate însă, pentru a își îndeplini rolul cu succes orice învelitoare are nevoie de anumite caracteristici, iar pentru a-l alege pe cel mai durabil acoperiș metalic, în fața Naturii, trebuie ținut cont de câțiva factori:
- Căldura și razele ultraviolete determină uzarea învelitorilor în timp. Deteriorarea poate apărea mai repede pe laturile orientate spre vest sau spre sud.
- Din cauza ploilor, când apa pătrunde sub învelitoare, poate cauza putrezirea structurii acoperișului. Umiditatea suplimentară încurajează mucegaiul și putrezirea altor componente ale locuinței, cum ar fi pereții, plafoanele, izolațiile, ori afectarea sistemelor electrice.
- Vânturile puternice pot ridica marginile învelitorii și pot forța apa sub ele.
- Zăpada topită reîngheață deseori pe o creastă a acoperișului, unde suprafața este mai rece, formând un baraj de gheață. Acest lucru împiedică drenajul corect în jgheab. Apoi, la topire, apa se întoarce sub învelitoare și pătrunde în interior.
- Condensarea, care rezultă din acumularea unui aer relativ cald cu umiditate, conduce la degradarea structurii acoperișului. O ventilație suficientă pentru mansardă poate fi realizată prin instalarea orificiilor de ventilație mari sau suplimentare și va ajuta la atenuarea acestor probleme, prin faptul că temperatura aerului la mansardă va fi mai apropiat de temperatura exterioară.
- Fiabilitatea materialului din care este realizată învelitoarea constă în calitatea stratului de protecție din poliester și tipul și grosimea stratului de vopsea stratului exterior. În cazul țiglelor metalice, baza este o foaie subțire de oțel de 0,4-0,7 mm, acoperită pe ambele părți cu zinc, cu grosimea de cel puțin 18-20 microni. De asemenea, partea inferioară are un strat de vopsea protectoare, iar pe partea superioară este aplicat un strat de polimer – poliester, pural, plastisol etc. Un acoperiș metalic cu un strat de protecție corespunzător va fi și cel mai durabil în fața Naturii.
Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile de care trebuie să ții cont în alegerea unei învelitori metalice. Iar dacă ai nevoie de sprijin în acest sens, ține cont că suntem la un contact distanță, gata să îți oferim consultanță gratuită pentru proiectul tău.