Ce este coama acoperișului și cum trebuie montată
Dacă urmărești blogul nostru, cu siguranță îți aduci aminte că îți povesteam de accesoriile acoperișului, iar într-o postare anterioară chiar am discutat despre dolia acoperișului, un accesoriu important. De data aceasta, vrem să îți aducem în atenție un alt accesoriu fără de care acoperișul tău nu ar fi complet: coama acoperișului.
Te întrebi poate de ce numește așa. Gândește-te la coama unui animal de genul calului, este cea mai sus parte a corpului, mai exact a capului. Așa și în cazul nostru, coama acoperișului este punctul care unește două planuri opuse ale învelitorii. Este cel mai înalt punct al unui acoperiș, practic o linie orizontală care unește învelitorile, dar aceasta poate fi și oblică, dacă acoperișul are mai multe ape.
Când vorbim de acoperișurile din țiglă metalică, coama acoperișului poate fi circulară sau dreaptă. În cazul celor circulare, la montaj ai nevoie de elemente de etanșare: bandă de ventilare sau capace de închidere. În cazul coamei drepte, designul și structura sunt diferite, dar pentru montaj îți trebuie aproximativ aceleași elemente de etanșare.
Deci, așa cum îți spuneam, acoperișul poate avea o singură coamă sau mai multe, în funcție de câte ape are. De aceea, e necesar să apelezi la o echipă de montatori profesioniști, atunci când te decizi să construiești un acoperiș, pentru ca o coamă montată incorect poate duce la probleme de ventilație sau poate permite pătrunderea insectelor sub acoperiș.
Noi, cei de la Cover Grup, suntem alături de tine, orice proiect ai avea, de aceea te invităm să ne scrii la office@cover-grup.ro pentru a ne povesti care sunt planurile tale și vom veni cu o soluție personalizată.