Cauți ce tipuri de acoperiș se potrivesc proiectului tău? Iată cum să ții cont și de culoarea învelitorii

Cauți ce tipuri de acoperiș se potrivesc proiectului tău? Iată cum să ții cont și de culoarea învelitorii

Un acoperiș schimbă cu totul aspectul proiectului tău. Știind asta, vei căuta mereu, dintre tipurile de acoperiș existente, să îl alegi pe cel potrivit, care să pună în valoare clădirea. O decizie grea, la care se adaugă și faptul că trebuie să alegi și o culoare a învelitorii. Sună complicat, nu?

Din fericire, așa cum și la tipuri de acoperiș dintre care să alegi ai 3 opțiuni principale – țiglă metalică, tablă fălțuită și țiglă ceramică, și în cazul culorii există 3 criterii principale pentru alegerea ei.

Nu omite clima locală

Dincolo de factorul estetic, culoarea acoperișului tău are și un efect important asupra temperaturii din locuință. Sau mansardă, dacă ai una. Iar pentru un plus de confort în buzunare, atunci când vin facturile pentru energie, un truc este să te folosești de toate elementele care pot influența temperatura locuinței. O culoare deschisă întotdeauna va ține căldura departe, în vreme ce una închisă o va absorbi. Eficiența energetică a proiectului tău începe chiar de la culoarea acoperișului!

Alte elemente ale exteriorului

Sigur nu îți dorești un acoperiș „ca nuca în perete”, ci armonie deplină a proiectului. Adăugând și faptul că acoperișul este cea mai mare suprafață a unei clădiri, cu atât mai mult iese în evidență și trebuie avut grijă ce alegi. Pentru asta, designerii recomandă să optezi pentru culori contrastante, ori care să se potrivească cu tocăria geamurilor și ușilor, spre exemplu.

Arhitectura generală a proiectului

Este imposibil să ai un proiect pentru care să se potrivească orice tip de învelitoare. De exemplu, o casă tradițională va arăta întotdeauna mai bine cu un acoperiș închis. Stabilește ce design are proiectul tău și alege o culoare care să îi sublinieze caracteristicile unice.

De asemenea, mai este bine de știut un lucru: culorile deschise vor mări, din punct de vedere vizual, clădirea, iar cele închise o vor face să pară mai mică.

Alte reguli despre care credem noi că trebuie să știi, în legătură cu arhitectura proiectului tău și alegerea culorii învelitorii:

  • Dacă arhitectura proiectului este una complexă, iar acoperișul are mai multe ape, sunt recomandate culorile mai puțin stridente.
  • Pentru locuințele moderne, pot fi alese învelitori gri sau chiar negre.

Sperăm că toate aceste sfaturi te-au făcut să înțelegi că, trecând peste ce tipuri de acoperiș ai la dispoziție pentru proiectul tău, foarte importantă în alegerea unuia este culoarea. Echipa Cover Grup Construct îți stă la dispoziție, înainte de vânzare și montaj, cu sfaturi pentru ca tu să faci cea mai bună alegere.