Caut culoare pentru acoperișul cel nou. 3 sfaturi în alegerea culorii potrivite acoperișului tău

Caut culoare pentru acoperișul cel nou. 3 sfaturi în alegerea culorii potrivite acoperișului tău

Caut culoare pentru acoperișul cel nou. Dacă alegerea tipului de învelitoare este grea, stai să ajungi la culoare. Pentru că, la final, ea va influența rezultatul decisiv al design-ului proiectului tău. Pe lângă acest lucru însă, culoarea influențează și eficiența energetică, cât și integrarea în mediul în care proiectul se află. De aceea, îți prezentăm 3 sfaturi în alegerea culorii potrivite acoperișului tău, venite din expertiza de peste 12 ani a echipei Cover Grup Construct.

Culoarea trebuie să se integreze în stilul arhitectural al proiectului.

Culoarea învelitorii, fie că vorbim de țiglă metalică, tablă fălțuită sau țiglă ceramică, trebuie să se potrivească perfect cu particularitățile arhitecturale ale casei – pereții, ușile de exterior, ferestrele etc. Pentru acest lucru, culoarea învelitorii trebuie să vină în completarea celorlalte nuanțe, să fie din aceeași gamă coloristică. Asta nu înseamnă însă că nu se poate realiza și un contrast, atâta timp cât nu este obositor din punct de vedere vizual.

Dar cum asortezi culoarea acoperișului cu fațadele? Specialiștii recomandă ca pentru un aspect aparte, care să reliefeze elementele arhitecturale ale clădirii, se poate opta pentru varianta pereți galbeni și acoperiș gri. Dacă se dorește însă un look mai misterios, atunci sunt ideale învelitoarele negre, în combinație cu fațade albe, gri deschis, bleu sau vernil.

Culoarea determină eficiența energetică a proiectului tău.

Pare greu de crezut? EI bine, dacă te gândești că nuanțele deschise reflectă căldura soarelui – fiind recomandate în zone cu climat cald și mult soare – iar cele închise se potrivesc de minune în zonele cu un climat rece, pentru că rețin căldura solară… parcă îți este mai ușoară alegerea unui acoperiș, nu?

Solicită sfatul specialiștilor.

Sau dacă nu, ține cont că:

  • În cazul acoperișurilor simple, se potrivesc orice culori, chiar și cele aprinse.
  • Pentru o casă cu arhitectură complexă și cu un acoperiș multistructural, în mai multe ape, sunt potrivite culorile mai puțin stridente.
  • Construcțiile vechi din lemn arată bine în nuanțe clasice, tradiționale – cărămiziu, maro, brun.
  • Proprietarii locuințelor moderne pot opta pentru sisteme de învelitoare cu nuanțe neutre, de exemplu, gri sau negru.
  • Pentru cabane sau case situate in zone montane, se poate opta pentru un acoperiș de culoare verde ce va integra perfect construcția în cadrul natural.
  • Acoperișurile în culori aprinse, cum sunt, de pildă, cele roșii, vor evidenția orice construcție.
  • Pentru construcțiile de dimensiuni mai mari se recomandă culori mai deschise, iar pentru clădirile mai mici sunt potrivite culorile mai întunecate.

Sperăm că aceste rânduri ți-au oferit o linie directoare care să te ajute să iei o decizie bună în alegerea culorii potrivite acoperișului tău. Pentru research, îți recomandăm să arunci o privire și în oferta cu produse de învelire pe care o avem disponibilă, sau să ne contactezi.