Acoperișurile metalice. 4 aspecte de știut despre ele

Acoperișurile metalice. 4 aspecte de știut despre ele

Când vorbim despre acoperișuri metalice, primul nostru gând se îndreaptă la tabla fălțuită, iar mai apoi la țiglele metalice. Dacă prima a fost întotdeauna o soluție de acoperire populară, dar pentru bugete mai mari, țigla metalică și-a câștigat și ea reputația în ultimii ani, ajungând de la o soluție de acoperire îndrăzneață, la una dintre favorite, la nivel mondial. Desigur, acest lucru s-a datorat versatilității, fiabilității și faptului că poate acoperi orice buget. Dar oare ce ar trebui să știm despre acoperișurile metalice?

Ne-am gândit puțin la lucrurile în comun pe care le au, indiferent de soluția de acoperire, și am concluzionat 4 aspecte, pe care ți le vom prezenta în continuare:

Acoperișurile metalice au fost și vor rămâne în tendințe

Acoperișurile metalice sunt versatile, așa că sunt întâlnite într-o varietate de proiecte. Nu ar trebui să ai rețineri în a încerca, de exemplu, țigla metalică, din teama nonconformismului. Poate da chiar o notă interesantă proiectului tău.

Acoperișurile metalice au o izolație fonică superioară celor ceramice

Surprinzător, acoperișurile metalice chiar acoperă zgomotele externe mai mult decât cele ceramice. De acest lucru depinde însă și felul în care a fost realizat montajul învelitorii.

Acoperișurile metalice nu sunt mai vulnerabile în fața fulgerelor mai mult decât acoperișurile convenționale

Într-adevăr, atunci când te gândești la o furtună neprietenoasă, cu fulgere, ai putea avea impresia că acoperișurile metalice atrag fulgerele mult mai rapid decât o fac cele convenționale. Lucru complet neadevărat. Chiar dacă metalul este un bun conductor electric, faptul că învelitoarea este tratată cu straturi de protecție, iar materialele utilizate la realizarea ei sunt necombustibile, o fac imună în fața descărcărilor electrice.

Acoperișurile metalice colorate nu se decolorează

Un mit urban spune că acoperișurile metalice, de tip țiglă, în special, care sunt realizate într-o varietate de culori, se decolorează. O preconcepție greșită, întrucât fiecare învelitoare de acest tip este fabricată din tablă de oțel, zincată pe ambele părți și protejată totodată cu poliester, tratat special pentru o rezistență sporită UV. Astfel, acoperișurile metalice își păstrează strălucirea și intensitatea culorilor pe tot parcursul duratei de viață garantate de producători – în medie între 30 și 50 de ani.

De 11 ani specialiști în acoperire, nu uita că suntem la un contact distanță de consultanță și ajutor în soluții complete de acoperire pentru proiectul tău.