Acoperișuri din țiglă metalică. Avantaje și dezavantaje

Acoperișuri din țiglă metalică. Avantaje și dezavantaje

Acoperișurile din țiglă metalică reprezintă o alegere din ce în ce mai frecventă, atât în cazul construcțiilor noi, cât și în cazul celor care necesită renovarea. Materialul din care este realizată țigla metalică poate fi fabricat dintr-o mulțime de metale, printre care se numără oțelul galvanizat, cuprul, aluminiul. Folosirea acestui material oferă numeroase avantaje, dar și câteva dezavantaje pe care trebuie să le iei în considerare. Înainte de asta, însă, ne simțim nevoiți să demolăm un mit: acoperișurile metalice nu atrag fulgerele, cum umblă o vorbă în târg:).

Întâi de toate, cel mai important avantaj pe care îl are țigla metalică constă în greutatea foarte redusă pe care o va avea acoperișul.

Totodată, având la bază metalul, rezistența sa în fața trecerii timpului sau a intemperiilor este mare. Întreținerea sa nu presupune niciun cost și, spre deosebire de țiglele ceramice, nu favorizează depunerea mușchilor sau a mucegaiului.

Un alt avantaj al acoperișurilor din țiglă metalică constă în faptul că acestea vor avea, la final, puține îmbinări. Astfel, se elimină riscul infiltrării apei, iar în cazul unei renovări poate fi montat peste acoperișul vechi, ca strat suplimentar.

Nu în ultimul rând, țigla metalică se comercializează într-o gamă vastă de culori, se montează ușor și are un raport optim calitate- preț.

Ce dezavantaje au acoperișurile din țiglă metalică?

  • Nu oferă același grad de termorezistență precum cel al țiglei ceramice. Astfel, vara atinge temperaturi ridicate, iar iarna nu oferă protecție împotriva frigului, fiind necesare izolații suplimentare.
  • În timp, nu își păstrează același aspect, ci se decolorează. Astfel, durata medie de viață „ca nou” a unui astfel de acoperiș este de 20-30 de ani.
  • Nu oferă același grad de protecție fonică precum cel al țiglei metalice. La fel precum în cazul protecției termice, vor fi necesare izolații suplimentare.
  • Panta acoperișului trebuie să aibă un unghi mai mare de 14 grade pentru a nu colecta zăpada.

Nu uita că montarea, reparația sau înlocuirea unui acoperiș trebuie efectuată de o echipă de specialiști, iar noi îți stăm la dispoziție pentru orice informație. Astfel, te putem ajuta cu consultanță gratuită în alegerea unei țigle metalice potrivite bugetului și proiectului tău. Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi.