8 idei de pergole acoperite care vor aduce umbră și vor înfrumuseța curtea casei tale

8 idei de pergole acoperite care vor aduce umbră și vor înfrumuseța curtea casei tale

Este sezonul orelor petrecute alături de cei dragi, în aer liber. Pentru astfel de momente, însă, este indicat să aveți ceva deasupra capului, pentru a vă feri de soarele în exces și de ploi.

Grație funcției lor decorative și practice, pergolele sunt de mult timp un punct de interes în arhitectura curților și a caselor. În antichitate, romanii numeau aceste arcade acoperite „pergulas”, preferând să se plimbe ore în șir la umbra lor răcoroasă.

Când avem în vedere integrarea unor pergole acoperite, ne dorim să obținem zone umbrite în curtea noastră, care să ne ferească de bătaia directă a soarelui, în timp ce ne bucurăm de petrecerea timpului în aer liber. Din punct de vedere al construcției, însă, pergolele au forme diferite și sunt construite din multe tipuri de materiale, fiecare având plusuri și minusuri.

Cele mai comune și mai ușor de achiziționat sunt cele retractabile. O variantă care aduce însă plusvaloare reală curții și casei tale sunt cele construite, cu învelitoare din tablă fălțuită, țiglă metalică sau țiglă ceramică, care se integrează cu arhitectura existentă și transformă curtea într-un adevărat sanctuar al libertății, oferă protecție și pot fi amenajate pentru un plus de eleganță.

Sub o pergolă acoperită poți instala diverse piese de mobilier de gradină (precum o canapea, un fotoliu și o masă). Iar dacă vrei ca gradina ta să fie acoperită de spații verzi, poți „îmbrăca” pergola în iederă sau în alte plante agățătoare. Nu în ultimul rând, ține cont și de faptul că o pergolă bine construită poate crește valoarea proprietății tale.

Acoperișul, elementul care o integrează cu locuința. Pergola acoperită este o extensie a casei, motiv pentru care învelitoarea trebuie să fie aidoma acoperișului ei. În continuare, îți vom prezenta 8 idei de pergole acoperite și amenajări pentru ele, pe care le-am descoperit pe netluxury.com și ni s-au părut interesante.

Ce spui, ți-ar plăcea să ai o pergolă acoperită acasă? Contactează și oferă o provocare echipei Cover Grup Construct.