5 pași în construirea unui acoperiș. Ce trebuie să știi
Anul Nou poate aduce cu sine și planuri noi, precum construirea sau finalizarea unei case, de aceea noi, cei de la Cover Grup, vrem să îți oferim câteva sfaturi cu privire la ceea ce ne pricepem mai bine: construirea acoperișului unei case.
Știm cât de mult îți dorești să ai un loc numai al tău, pe care să îl numești acasă, așa că îți vom împărtăși câteva sfaturi, ca tu să ai parte de un rezultat cât mai bun. Însă nu uita, cel mai bine este să apelezi la specialiști cu experiență în orice domeniu, chiar și în construirea acoperișului. Noi îți stăm la dispoziție – cu sfaturi sau ajutor, dacă ne vei scrie la office@cover-grup.ro.
5 pași în construirea unui acoperiș. Ce trebuie să știi
Montarea bârnelor, popilor și panelor
După ce ai ridicat pereții casei și ai montat placa de beton care va servi drept tavan sau podea pentru pod, este necesar să construiești scheletul acoperișului care se numește șarpantă. Aceasta este formată din bârne care se montează pe placa respectivă de beton, de-a lungul casei și care se înfig, practic, în placă cu ajutorul unor tije din fier beton. Apoi, trebuie să montezi popii și panele, alte elemente ale șarpantei. Popii sunt elemente verticale, iar panele elemente orizontale.
Montarea căpriorilor
Căpriorii se montează pe coamă, pe pană și pe cosoroabă, cea din urmă reprezentând bârne așezate orizontal deasupra pereților casei în lungul acoperișului, pentru a susține căpriorii. De aceștia depinde înclinația acoperișului, lucru care este decis de arhitectul casei în proiect și în funcție de învelitoarea aleasă.
Montarea foliei anticondens
Folia anticondens are rolul de a împiedica infiltrarea apei în elementele interne ale acoperișului. Aceasta protejează căpriorii și se montează pe toată suprafața acoperișului, de la streașină la coamă.
Montarea învelitorii acoperișului
Poate cel mai important pas în construcția unui acoperiș este reprezentat de montarea învelitorii acoperișului, pentru că de aceasta depinde rezistența în timp a întregii structuri. De aceea este important să alegi materiale de calitate și, nu în ultimul rând să angajezi specialiști cu experiență. Învelitoarea poate fi din țiglă metalică, ceramică sau de lemn.
Montarea sistemului pluvial și a altor accesorii acoperiș
Ultimul pas în construcția unui acoperiș este montarea sistemului pluvial, care este format din jgheaburi și burlane. Dacă este făcut corect, acest pas împiedică infiltrarea apei în acoperiș și îi determină durabilitatea. Totodată, în această etapă se pot monta și parazăpezii sau alte accesorii acoperiș.
Acum că știi care sunt pașii montării unui acoperiș, nu rămâne decât să te hotărăști dacă vrei să investești într-un acoperiș rezistent, iar pentru aceasta poți citi despre aspecte de care să ții cont aici.
Spor la renovat sau construit!