5 lucruri de știut despre instalarea panourilor solare

5 lucruri de știut despre instalarea panourilor solare

Panourile solare reprezintă o soluție atrăgătoare pentru producerea de energie electrică curată și sustenabilă, independență la energie și, nu în ultimul rând, o reducere a cheltuielilor.

Cu tehnologia solară în continuă evoluție și cu sprijinul guvernamental, utilizarea soarelui pentru producerea de energie electrică a început să devină parte din viața de zi cu zi a multor oameni, contribuind la un viitor mai verde și mai durabil.

În calitate de distribuitori și montatori sisteme de panouri solare SHARP, dar și de specialiști în soluții complete de acoperire, noi, Cover Grup Construct, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru instalarea panourilor solare. Mai exact, le-am ales pe cele mai importante 5, știm că nu ai timp să citești foarte multe informații.

  1. Locul unde panourile fotovoltaice sunt instalate. Asigură-te că locația ta are o expunere bună la soare, pe tot parcursul zilei. Este logic, într-adevăr, dar noi simțim să adăugăm aici și faptul că trebuie evitate locurile cu umbră.
  2. Orientarea potrivită. Dacă nu alegi serviciile unui specialist în montaj sisteme fotovoltaice, ține tu cont să orientezi panourile spre Sud, în Emisfera Nordică și spre Nord, în Emisfera Sudică. Apoi, la montaj, caută ca panourile să aibă o înclinație optimă pentru a capta cât mai multă lumină solară.
  3. Calitatea materialelor și a echipamentelor. Alege întotdeauna panouri solare de înaltă calitate. Acestea pot avea o durată de viață mai lungă și performanțe mai bune pe termen lung, chiar dacă investiția inițială poate fi mai mare.
  4. Întreținere regulată: Panourile solare necesită o întreținere minimă periodică. Ține, deci, cont că trebuie să cureți o dată la ceva timp suprafața acestora de praf, murdărie și depuneri ale păsărilor. Altfel, riști ca panourile tale solare să aibă o eficiență scăzută.
  5. Prea complicat subiectul sau doar vrei să te asiguri că proiectul tău este pe mâini bune? Alege un profesionist! O alegere potrivită nevoilor tale și un montaj corect sunt esențiale pentru ca tu să te bucuri de toate beneficiile oferite de instalarea panourilor solare, pentru cât mai mult timp.

În loc de încheiere, mai adăugăm un sfat pentru tine: odată ce instalezi un sistem de panouri solare, monitorizează performanța acestora, pentru a detecta și remedia rapid eventualele neconformități. Pentru alte sfaturi sau soluții, echipa Cover Grup Construct este întotdeauna la un click distanță să te ajute în proiectele tale.