5 factori care duc la deteriorarea acoperișului și ce trebuie să știi vara… pentru la iarnă

5 factori care duc la deteriorarea acoperișului și ce trebuie să știi vara… pentru la iarnă

Un acoperiș în stare excelentă este extrem de important pentru a te menține în siguranță împreună cu familia ta, indiferent de vremea de afară. La Cover Grup, credem că este folositor să cunoști factorii care pot afecta durabilitatea acoperișului, pentru a știi totodată care sunt pașii pe care trebuie să urmezi în cazul unor deteriorări, precum și cateva soluții pentru a încerca, pe cât posibil, să le previi.

Toate produsele pentru acoperiș sunt gândite astfel încât să ofere siguranță și longevitate, însă uneori este nevoie de mai multă protecție și anticipare, în cazul unor  factori externi, naturali care în timp pot avea un impact asupra aspectului acoperișului sau a materialelor. În funcție de expunerea acoperișului tău, este bine să iei în calcul o atenție sporită la gradul de protecție al învelitoarei, mediul în care acesta este amplasat, întreținerea de-a lungul timpului și… accesoriile. Iar în continuare îți vom explica de ce.

5 factori care duc la deteriorarea acoperișului
Soarele – razele soarelui pot provoca ruperea sau crăparea acoperișului în timp.

Copacii și frunzele din apropiere – dacă în apropierea locuinței există copaci, în urma vânturilor puternice crengile pot răzui sau străpunge materialul de acoperire. Acest lucru poate permite ca apa să pătrundă prin acele găuri.

Vânturile puternice pot conduce la îndepărtarea sau deteriorarea parțială a țiglei de pe acoperiș.

Ploaia – pagubele cauzate de apă reprezintă una dintre principalele probleme cu care se confruntă proprietarii de case. Mucegaiul este principalul risc în caz de ploaie. Îți recomandăm să aerisești periodic mansarda.Într-un spațiu bine ventilat, deplasarea aerului supraîncălzit din pod duce la protejarea țiglelor de pe acoperiș, eliminând astfel umezeala. De asemenea, folia anticondens joacă un rol important în protecția structurii, împotriva umezelii.

Pentru un acoperiș rezistent în fața acestor fenomene ale naturii, te invităm să citești sfaturile noastre cu privire la alegerea materialelor potrivite.

Pe lângă cele menționate mai sus, să nu uităm și de un ultim factor, pe timp de iarnă: zăpada. Există posibilitatea ca jgheaburile și burlanele să fie distruse în urma înghețului. Pentru a preîntâmpina însă o astfel de situație, mai ales acolo unde au loc ninsori abudente,  sistemele Lindab pentru degivrare îți previn supraîncărcarea jgheaburilor și deteriorarea elementelor acoperișurilor.