4 avantaje acoperiș țiglă metalică

4 avantaje acoperiș țiglă metalică

4 avantaje acoperiș țiglă metalică. Cum acest element al casei sau clădirii poate fi construit din mai multe tipuri de materiale, precum țigla ceramică, țigla de beton, din lemn sau din țiglă metalică, vrem să îți povestim despre 4 avantaje acoperiș țiglă metalică. Doar este cea mai populară învelitoare din România!

Se instalează ușor

În cazul unui acoperiș din țiglă ceramică, de exemplu, instalarea se face mai greu din cauza greutății, pe când pentru un acoperiș țigla metalică este de zece ori mai ușoară. De asemenea, structura de rezistență a acoperișului va necesita lucrări mai puțin complexe.

Sunt rezistente la foc

Acoperișurile din țiglă metalică au clasa A de rezistență la foc, întrucât sunt necombustibile. Dar aici depinde și ce structură de rezistență alegi. Dacă vei opta pentru una din lemn, acoperișul va fi încadrat în clasa C, pentru că materialul din structura de rezistență poate arde cu flacără susținută.

Sunt durabile și rezistente

Dacă alegi un acoperiș țiglă metalică, este bine de știut că straturile de protecție și de vopsea aplicată electrostatic asigură o protecție îndelungată. Este bine ca, la achiziție, să fie acordată mai multă atenție asupra acestui aspect – al grosimii celor 2 straturi.

Se întrețin ușor

Acoperișurile din țiglă metalică au un cost de mentenanță redus, datorită materialului. Astfel, e nevoie doar să faci mici ajustări, adică să cureți acoperișul de frunze, alte impurități care se pot depune pe învelitoare sau să determini condiția șuruburilor de prindere.

Citește și: Țiglă metalică Lindab, pentru acoperișul tău. Recomandările Cover Grup

Acum, că ți-am prezentat aceste avantaje acoperiș țiglă metalică, nu rămâne decât să ne scrii dacă vrei să te ajutăm în proiectul tău. Abia așteptăm o nouă provocare!