3 sfaturi pentru ferestre de mansardă fără scurgeri, pe timp de iarnă

3 sfaturi pentru ferestre de mansardă fără scurgeri, pe timp de iarnă

Ferestrele de mansardă sunt un accesoriu spectaculos pentru orice acoperiș și proiect. Aduc lumină, ventilație și plusvaloare, dar și căldură, prin efectul de seră generat. Ce este drept, pot avea și dezavantaje, mai ales pe timp de iarnă, dacă nu există puțină prevenție. Despre asta vom vorbi însă în continuare, pentru a te ajuta să ai ferestre de mansardă fără scurgeri în această iarnă, și în cele ce vor urma.

Efectuează inspecții regulate

Toate scurgerile care apar în cazul ferestrelor de mansardă pot fi prevenite sau eliminate la timp dacă sunt efectuate inspecții regulate ale acestora. Se recomandă a fi făcute atât la exterior, cât și la interior o dată pe sezon. După ce să te uiți? După fisuri, crăpături, garnituri coapte sau care par a nu etanșa corespunzător, la îmbinări, dar și dacă fereastra se închide ușor și bine. Iar dacă unele inspecții pot fi trecute cu vederea, este foarte important ca la începutul iernii să fie făcută una.

Mentenanța acoperișului pe timp de iarnă

Este vital ca, pentru ferestre de mansardă fără scurgeri, pe timp de iarnă, acoperișul să fie permanent curățat de zăpadă, iar sistemul de colectare a apei pluviale de țurțuri. Astfel, se face loc zăpezii aflate în partea superioară a acoperișului să coboare, ușurând topirea și evitând, astfel, posibilele infiltrații în zona ferestrelor de mansardă. Ideal este ca zăpada să stea cât mai puțin în preajma ferestrei și a îmbinărilor ei cu acoperișul.

Umiditatea din interior

Un alt factor care contribuie la apariția unor scurgeri la ferestrele de mansardă o constituie nivelul de umiditate din locuință. O valoare mare a acestuia poate duce la condensare și implicit la scurgeri în jurul ferestrei. Dacă observi condens în zona ferestrei de mansardă, utilizează un dezumidificator sau ventilează încăperea. Din fericire, acest ultim punct nu indică o problemă a ferestrei, ci este doar un motiv de panică de moment: te poate face să crezi că umiditatea vine de afară.

Sperăm ca acest articol să te ajute să ai ferestre de mansardă fără scurgeri și în această iarnă, și în cele ce vor urma, de acum înainte. Sau, să te ajute să știi aspecte cu privire la mentenanța ferestrelor de mansardă, în cazul în care te interesează să montezi unele acoperișului tău. Lucru cu care te putem ajuta, trebuie doar să ne scrii.

Citește și: 3 aspecte de care să ții cont în alegerea unor ferestre de mansardă