3 mituri despre acoperișuri și de ce nu sunt ele valabile

3 mituri despre acoperișuri și de ce nu sunt ele valabile

Întreținerea sau construcția acoperișului reprezintă un aspect important, pe care mulți nu îl iau în considerare sau îl tratează superficial, iar mai târziu ajung să regrete această atitudine. De aceea, vrem să discutăm puțin despre 3 „mituri” populare, pe care le considerăm importante atunci când vrei să fii acoperit fără griji, ani de zile.

Alegerea celui mai ieftin montator

Încă mai crezi că sunt oameni care se pricep la toate? În momentul în care vrei să construiești un acoperiș, este lesne de înțeles că vei apela la un montator. Dar alegerea celui mai ieftin montator nu este o soluție. Nici a-i lăsa pe constructorii care știu să facă orice să se ocupe și de acoperișul tău. Montatorii ieftini, de exemplu, pot trata proiectul cu mai puțină atenție, întrucât ei se bazează pe cantitate și nu pe calitate. Astfel, în timp pot să apară diferite probleme pe care e bine să le preîntâmpini chiar de la început, de la montarea acoperișului.

Garanția acoperișului înseamnă ca nu trebuie să îl întreții

Este adevărat că orice montator care se respectă va acorda o garanție a acoperișului atunci când termină lucrarea, însă ceea ce nu știi este ce aspecte din lucrare sunt acoperite de garanție. De aceea, vrem să îți atragem atenția ca garanția acoperișului acoperă aspecte precum erorile umane în montarea acoperișului. Întreținerea defectuoasă a acestuia nu este acoperită de garanție, de aceea este necesar să te ocupi de acest lucru, sau să îi lași pe cei avizați să o facă.

Apelezi la experți în acoperișuri doar când ai nevoie

Poate că a căzut o șindrilă sau au apărut scurgeri de apă, iar atunci apelezi la un expert care să îți evalueze acoperișul și să dezvolte un plan de reparații. Dar noi vrem să îți atragem atenția că este bine să apelezi la experți o dată la câțiva ani, pentru evaluarea stării acoperișului tău și eventuale mici retușuri de mentenanță. Asta pentru a nu ajunge la stadiul în care va fi nevoie să înlocuiești acoperișul cu totul.

Citește și: Mituri ale acoperișurilor albe. Adevărate sau false?

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să fii eficient atunci când te hotărăști să îți construiești casa visurilor, iar noi suntem aici dacă vrei să ne povestești despre proiectul tău.