3 lucruri de care să ții cont înainte de montaj ferestre de mansardă

3 lucruri de care să ții cont înainte de montaj ferestre de mansardă

Dacă iei în calcul montaj ferestre de mansardă, pentru a aduce plusvaloare casei tale, trebuie să știi că te apropii de o decizie foarte bună. Nu doar că vei beneficia de un plus de 30% de lumină naturală în interior, care îți va îmbunătăți starea de spirit, dar vei câștiga și la factura de curent – cu încălzirea și lumina.

Însă, pentru a te bucura din plin de avantaje ferestre de mansardă, trebuie să anticipezi câteva lucruri și să planifici bine montajul. În sprijinul tău și al proiectului tău, echipa Cover Grup Construct are să îți transmită, în următorul articol, 3 sfaturi de care să ții cont înainte de montaj ferestre de mansardă.

Amplasarea

Alegerea locului unde ferestrele de mansardă sunt montate va fi esențial pentru a te bucura mai apoi de lumină și chiar căldură de la soare. Ține însă cont că unghiul acoperișului influențează cantitatea de soare absorbită de ferestre. De exemplu, un acoperiș cu pantă mică va capta mai mult soare vara, dar mai puțin iarna. O soluție este proiectarea de la început a structurii, astfel încât să aibă o pantă cu 10 grade mai mare decât latitudinea geografică unde se află casa. Sună complicat, știm :). De aceeaa, există și posibilitatea de a monta fereastra la un unghi mai mare decât cel al acoperișului, dar despre asta poți discuta cu furnizorul tău de soluții complete de acoperire.

Tipul de sticlă din care este realizată fereastra de mansardă

În general, ferestrele de mansardă sunt fabricate din sticlă temperată sau laminată. Indiferent de tipologie, ele se pot sparge. Mai ales dacă ai copaci în jurul casei și crengi aproape de acoperiș. Ca atare, ia în calcul să tai respectivele crengi sau asumă-ți acest risc. Apoi, ține cont și de modul în care fiecare tip de sticlă se sparge: cea temperată se sparge în bucățele mici, care or să cadă în casă, iar cea laminată, fiind acoperită cu o folie, va ține împreună, chiar și după spargere, bucățile de sticlă. De aceea, recomandată este sticla laminată.

Ce tip fereastră de mansardă îți dorești?

În funcție de necesitățile proiectului tău, poți opta pentru ferestre de mansardă fixe, ori cu deschidere și ventilare. Ele pot fi chiar și automatizate și alimentate solar.

În încheiere: Alege un montator cu experiență. Montajul corect al ferestrei de mansardă este esențial pe termen lung. Dacă nu sunt alese ferestre adecvate și nu sunt montate etanș, pot apărea probleme cu scurgeri, inflitrații. Cover Grup Construct are o experiență de peste 10 ani cu ferestre de mansardă Velux și Fakro, fiind montator oficial al acestor furnizori premium.

Citește și: Aspecte de știut despre alegerea ferestrelor de mansardă pentru acoperișul tău.