3 greșeli pe care să nu le faci când montezi învelitoarea acoperișului

3 greșeli pe care să nu le faci când montezi învelitoarea acoperișului

Cum știm că acoperișul este unul dintre cele mai importante elemente ale unei construcții, este lesne de înțeles că trebuie să acorzi o importanță deosebită când vine vorba și de învelitoarea acestuia.

Mulți oameni aleg, din rațiuni de cost, un produs finit greșit, iar materia primă folosită poate periclita întreaga construcție. Și nu numai…

Ca să eviți o reinvestiție continuă în repararea casei, vrem să îți atragem atenția asupra a 3 greșeli principale atunci când vine vorba de montarea învelitoarei acoperișului, pe care le-am observat de-a lungul timpului.

Folosirea unor materiale de calitate inferioară

Se poate spune că un meseriaș bun lucrează cu orice ca să obțină rezultatele dorite, chiar și cu materiale de o calitate inferioară. Este însă doar un mit! Este bine să alegi materiale de calitate superioară, dacă dorești ca acoperișul tău să reziste chiar și peste 30 de ani. Pentru asta, este recomandat să ții cont de finisajele învelitorii, adică stratul de protecție.

Neadaptarea țiglei la înclinația acoperișului

Nu toate tipurile de țiglă se potrivesc cu înclinația acoperișului, care poate fi cu pantă mică sau pantă înaltă. În cazul unui acoperiș cu pantă mică, este nevoie de o tablă care să fie montată prin clipsare sau dublă fălțuire, iar cel cu pantă înaltă necesită un model clasic de țiglă.

Într-un articol trecut, am scris despre tipuri de acoperiș și despre cum alegi învelitoarea în funcție de panta acestuia.

Antamarea unei echipe de neprofesioniști

Se poate că ai ales materialele de foarte bună calitate și potrivite, dar dacă apelezi la o echipă presupus cu experiență, dar care din păcate va face o lucrare de o calitate îndoielnică. Poți fi sigur că, în această situație, vei reinvesti poate nu doar în acoperiș, ci și în alte reparații ale casei.

Așa că, dacă alegi să montezi acoperișul pe cont propriu, te sfătuim să ții cont de primele două puncte ale acestui articol.

În schimb, dacă alegi o soluție integrată, de specialiști în montaj acoperișuri, te sfătuim să alegi o echipă de profesioniști, care lucrează cu furnizori de încredere și cu reputație bună.

Noi, cei de la Cover Grup Construct, avem parteneriate cu companii ca Lindab sau Creaton, am lucrat proiecte mari cu care ne mândrim, pentru clienți precum Mega Image și suntem întotdeauna deschiși să aflăm despre planurile tale, astfel încât să pornim un proiect care poate rezista zeci de ani. De aceea te invităm să ne scrii la office@cover-grup.ro și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.