3 greșeli pe care le poți face în construcția acoperișului

3 greșeli pe care le poți face în construcția acoperișului

Construcția acoperișului este o etapă foarte importantă în realizarea proiectelor rezidențiale sau comerciale, întrucât are un dublu rol:

  • estetic.
  • de protecție împotriva mediului exterior și a factorilor de mediu – soarele, ploile sau vântul.

Iată care sunt cele mai întâlnite greșeli în construcția acoperișului:

Alegerea materialelor de proastă calitate

Atunci când ajungi la construcția acoperișului, este lesne de înțeles că materialele pe care le vei alege trebuie să fie de o calitate superioară. Mulți fac greșeala de a alege în funcție de prețul mai mic al unor elemente. Nu trebuie să te lași înșelat de acest miraj, întrucât te poate costa mai mult în viitor întreținerea acoperișului sau a casei.

Alegerea unei echipe de meșteri nepregătiți

Acum că ai ales materiale de o calitate cel puțin optimă, trebuie să ții cont și de echipa care se va ocupa de construcția acoperișului. Meșterii care nu au o pregătire temeinică și nu sunt cu adevărat specialiști îți pot face un montaj greșit care va duce automat la un cost suplimentar de reparare a acoperișului, sau care să afecteze durata de viață a acestuia.

Aspecte tehnice în construcția acoperișului care se pot transforma în greșeli

După ce ai ales materialele de calitate și o echipă de montatori cu adevărat specializați, e momentul să începi proiectul: construcția propriu-zisă a acoperișului. În tot acest proces pot să apară multe greșeli care te vor costa pe viitor.

  • un sistem pluvial nepotrivit – sistemul pluvial este foarte important pentru un acoperiș, mai ales într-o zonă cu climă temperată, precum România, unde plouă destul de des. De aceea lipsa acestuia sau alegerea unuia nepotrivit poate afecta durabilitatea acoperișului, în sensul în care se pot crea infiltrații sau poate fi afectată chiar structura de rezistență.
  • termoizolarea greșită – cele mai multe pierderi de energie într-o casă au loc la nivelul acoperișului, de aceea este important să facem o termoizolare corectă în construcția acoperișului. Practic, este vorba despre grosimea izolației, densitatea sau conductivitatea.

Pentru a vizualiza cum echipa noastră de montatori a abordat diverse proiecte de construcție a acoperișului, te invităm să vizualizezi portofoliul nostru.