3 avantaje țigla ceramică, pentru acoperișul casei tale

3 avantaje țigla ceramică, pentru acoperișul casei tale

Țigla ceramică este o învelitoare pe care o găsim în cele mai vechi proiecte de acoperire ale omului, fiind dovedit că ea a fost folosită încă de pe vremea romanilor. Cu toate însă că pe piață au apărut și alte soluții de acoperire, țigla ceramică a fost perfecționată și dezvoltată în acord cu tehnologiile contemporane, astăzi fiind o învelitoare considerată premium, cu multiple avantaje despre care ne-am decis să vă povestim, în rândurile ce urmează.

Iar dacă treci peste faptul că are o greutate mai mare, necesitând o structură a acoperișului dedicată, te vei putea bucura din plin de avantajele pe care le are de oferit.

Rezistența

Țigla ceramică este cea mai rezistentă învelitoare când vine vorba de rezistență la vânt și coroziune.

Potrivit partenerului nostru, Creaton, atunci când decidem asupra unei țigle ceramice, putem fi siguri că aspectul acoperișului nostru nu va fi afectat de rugină. Țigla ceramică asigură un aspect elegant precum și o protecție eficientă, garantând durabilitatea culorii și siguranță în fața condițiilor meteorologice neprielnice.

Tot în ceea ce privește rezistența, țigla ceramică nu este afectată de fluctuațiile de temperatură:  indiferent de vreme, acoperișul casei tale va rămâne întotdeauna compact. Țigla ceramică este și de neclintit în fața vânturilor puteernice, datorită greutății specifice.

Merită menționată și protecția la umezeală a acoperișului și deci contribuția pe care țigla ceramică o aduce duratei de viață a întregului acoperiș.  Această soluție de acoperire împiedică apariția condensului cauzat de umiditate, spre deosebire de învelitorile realizate din alte materiale. Prin urmare, membranele anticondens sunt mai puțin solicitate, iar elementele din lemn ale structurii sunt mai puțin expuse umezelii.

Grea, dar versatilă

Poate că țigla ceramică are o greutate mai mare și, implicit, necesită o proiecție specială, dar nu înseamnă că nu este versatilă!

Țiglele ceramice au o formă care facilitează transportul într-un mod sigur.  Spre exemplu, dimensiunile țiglelor ceramice plane DOMINO sunt de aprox. 257 x 436 mm. Astfel, sunt facilitate atât transportul, cât și operațiunea de montare.

Pe de altă parte, alegerea unui format XXL, de exemplu cel al țiglei ceramice SIMPLA (aprox. 300 x 500 mm), va optimiza timpii de montare a învelitorii pe întreaga suprafață a acoperișului.

Ulterior montajului, este de menționat că orice reparație a acoperișului poate fi făcută mai ușor. Țigla ceramică se poate desface pe suprafețe restrânse, fără a deteriora restul acoperișului.

Izolare perfectă

Știai că până la 30% din energia necesară încălzirii sau răcirii casei tale se pierde prin acoperiș? Trecând peste necesitatea unei izolații, învelitoarea joacă un rol esențial, iar țigla ceramică se remarcă pentru calitățile sale de a face casa eficientă energetic.

Sperăm că aceste 3 avantaje țiglă ceramică despre care ți-am povestit te vor ajuta să iei mai ușor deciziile pentru proiectul tău. Noi suntem aici să te ajutăm, dacă alegi țigla ceramică, în calitate de parteneri oficiali și montatori țiglă ceramică Creaton, lider mondial în producția și dezvoltarea acestei învelitori