3 aspecte de care să ții cont în alegerea unor ferestre de mansardă

3 aspecte de care să ții cont în alegerea unor ferestre de mansardă

Ai visat dintotdeauna să ai o mansardă luminată natural și ventilată corespunzător?

Fie că vorbim despre trendul de a avea ferestre mari în locuințe sau pur și simplu pentru că ne dorim să punem pe primul loc starea noastră de sănătate și confort, ferestrele de mansardă sunt o idee excelentă și aduc, totodată, o mulțime de beneficii: sporesc productivitatea, îmbunătățesc starea de spirit, stimulează creativitatea și previn apariția umezelii – care cauzează boli respiratorii.

O ventilație corectă este la fel de importantă precum lumina naturală

Ventilarea mansardei tale este foarte importantă, de aceea, noi sugerăm să se realizeze în mod natural și să fie evitate, pe cât posibil, echipamentele mecanice, care consumă multă energie. Astfel, suprafața de ventilare optimă pentru o încăpere locuită este de minimum 5 metri pătrați, ventilarea putând fi obținută prin montarea unor ferestre de calitate, care asigură o circulație a aerului prin intermediul unei fante. Această fantă de ventilare poate rămâne deschisă, chiar dacă fereastra este închisă și asigurată.

Dacă nu ai mai optat până acum aceste accesorii, iată 3 aspecte de care să ții cont în alegerea unor ferestre de mansardă, venite din cei 12 ani de experiență ai Cover Grup Construct:

Ține cont de suprafața pe care o ocupă ferestrele de la mansardă

Dacă îți dorești un minimum de confort vizual în timpul zilei, fereastra aleasă nu ar trebui să fie mai mică de 10% din suprafața camerei, o suprafață optimă fiind de chiar 20% din suprafața podelei. Așadar, dacă mansarda ta are o suprafață de 24 mp, fereastra trebuie să fie între 2,4 mp și 4,8 mp.

Vezi oferta Cover Grup pentru ferestre de mansardă

Alege dimensiunea ferestrelor de la mansardă în funcție de acoperiș

Când vine vorba despre dimensiuni, trebuie să știi că lungimea ferestrei de mansardă se alege în funcție de panta acoperișului. Dacă acoperișul tău are o pantă mare, vor fi necesare ferestre cu o lungime mai mică, însă pentru un acoperiș cu o pantă mică, sunt potrivite ferestrele cu o lungime mai mare. Pe de altă parte, lățimea ferestrelor de mansardă nu impun limitări.

Materialul ferestrelor de mansardă, în egală măsură important

Dacă îți dorești ferestre de lemn, trebuie să știi că acestea sunt ideale pentru dormitoare, livinguri, holuri și camerele copiilor, întrucât asigură o ventilație mai apropiată de cea naturală. Pe de altă parte, poți alege și ferestre cu finisaj din poliuretan, pentru că sunt potrivite pentru bucătării și băi, fiind rezistente la umiditate.