2 moduri prin care poți proteja acoperișul casei, dar și natura

2 moduri prin care poți proteja acoperișul casei, dar și natura

Acoperișul casei tale poate fi vulnerabil în fața naturii, dar totodată îi poate și dăuna, după cum vei afla în articolul următor. Din fericire, însă, fabricanții de acoperișuri au dezvoltat diverse soluții – accesorii pentru acoperiș menite să preîntâmpine situațiile despre care vom discuta mai departe.

Folia anticondens din zona de streașină, vulnerabilă în fața păsărilor

Păsările mai mici pot pătrunde cu ușurință printre tabla și bordura de streașină și își pot face cuib sub învelitoare. Totodată, pot sparge folia anticondens, ulterior condensul ajungând nu în jgheab ci pe scândură și la sageacul de lemn. În ceea ce privește micii intruși zburători, ei se pot răni sau pot rămâne blocați acolo.

Din fericire, soluția pentru a preîntâmpina astfel de situații este instalarea unui pieptene de streașină, care va contribui totodată și la o bună ventilație și va ține deoparte și eventualele frunze luate de vânt, ce pot pătrunde „clandestin”.

Sursă foto: misiuneacasa.ro

Jgheaburi înfundate de cuiburile păsărilor sau frunze

Jgheaburile sunt un adevărat colector pentru frunzele copacilor care cresc pe lângă casă, nu doar al apei pluviale. De asemenea, pot fi tentante pentru păsări, care pot își pot face cuibul acolo. Ce se poate întâmpla în aceste două cazuri? Apa pluvială este blocată, iar jgheaburile vor fi inundate, și la fel și pereții clădirii și fundația, de umezeală excesivă. În pericol sunt și păsările care își fac cuibul, întrucât acesta va fi inundat și el.

Toate aceestea pot fi însă ținute deoparte cu ajutorul unei plase pentru jgheab, de exemplu.

Sperăm că acest articol v-a fost util în a înțelege importanța accesoriilor acoperiș și a instalării lor. Echipa noastră te va ajuta întotdeauna să iei cea mai bună decizie pentru proiectul tău, așa că hai să stăm de vorbă despre cum te putem ajuta!