2 lucruri pe care să le știi dacă te pregătești să achiziționezi un acoperiș

2 lucruri pe care să le știi dacă te pregătești să achiziționezi un acoperiș

Cât costă metrul pătrat de acoperiș? Am găsit și mai ieftin de atât! Cel mai probabil, cu aceste două replici încep cel puțin 60% din achizițiile unei învelitori pentru acoperișul casei. În calitate nu doar de reprezentanți vânzări pentru furnizori de top din domeniu, ci și de montatori, îți oferim două informații esențiale pentru ca tu să iei cea mai bună decizie.

Cât costă metrul pătrat de acoperiș?

Prima întrebare care ne este adresată tuturor din domeniu și poate cea mai înșelătoare, în ceea ce privește raportul preț-calitate și un tertip des folosit în marketing.

Răspunsul, însă, este mai complex decât pare, iar în continuare vă spunem de ce.

Când spui acoperiș nu te referi doar la învelitoare! Procentual, valoarea învelitorii, într-o ofertă completă, care să cuprindă toate elementele necesare unui acoperiș, este de aproximativ 45%- 50% din valoarea acoperișului. Restul este reprezentat de elementele și accesoriile necesare. Da, elementele și accesoriile sunt din punct de vedere al costurilor, cel puțin egale cu valoarea învelitorii sau chiar si mai scumpe, în funcție de complexitatea acoperișului.

Cum așa?

Un acoperiș nu se poate monta fără accesorii. Nu poți monta tabla dacă nu ai cel puțin șuruburi, apa sigur îți va intra în casă dacă nu ai cel puțin coame, iar vântul îți va intra pe sub tablă dacă nu ai laterale. Fiecare element este gândit pentru a evita neplăcerile viitoare. Costul pe metru pătrat de învelitoare nu este suficient pentru a avea imaginea finală despre ofertă.

În concluzie, întrebarea corectă este “Cam la ce medie de preț se ajunge pe metru pătrat de învelitoare, cu tot cu accesorii și montaj?“,

Răspunsul la această întrebare poate să apară, însă, numai după ce s-a făcut o măsurătoare a acoperișului sau pe baza unui plan al imobilului pus la dispoziție. De aceea, la Cover Grup Construct, atunci când soliciți o ofertă este nevoie să ne trimiți schițele proiectului.

Există zeci de mii de modele și configurații de acoperiș. Nu este suficient să știi suprafața la sol de amprentă ca să intuiești costul pentru sistemul de învelitoare, pentru că acoperișul poate lua diverse forme, cu diverse dimensiuni.

Am găsit și mai ieftin!

„Sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine”. Notați această vorbă de duh undeva vizibil și țineți cont de ea ori de câte ori faceți o achiziție (importantă).

Probabil că ai solicitat mai multe oferte. Dar le-ai comparat? Ce fel de învelitoare este folosită? Cât de calitative sunt accesoriile? Sunt incluse toate accesoriile necesare unui montaj acoperiș?

În concluzie, alegerea sistemul de învelitoare și a unui tip de acoperiș nu este o alegere care să se bazeze pe criteriul „cel mai ieftin este cel mai bun”. Apelează cu încredere la profesioniști, nu te grăbi să iei deciziile importante și compară cu atenție ceea ce ți se oferă. Abia apoi vei avea siguranța că tu și familia ta sunteți acoperiți 100%, zeci de ani.

Spor la construit sau renovat!

Citește și: 2 aspecte de care să ții cont când alegi accesorii acoperiș